Mmmm..niin moneen kertaan testattu ja on kyllä ihanaa, raikasta, samettista...täysi kymppi tälle:) Vähän eri versioita nähnyt mutta mielestäni tämä on paras. Alkuperäisen lähteen luulisin olevan sieltä Fazerin mariannerouhepussin kyljestä ja tämä on kuulemma joltain keskustelupalstalta peräisin. Kunnia sille joka on reseptin kyhännyt.

 

Pohja:

175g suklaakeksejä (niitä joitain Safari-keksejä olen käyttänyt ja todennut herkullisiksi)

50g voita

 

Täyte:

100g Mariannekarkkirouhetta

2½ dl vatkautuvaa vaniljakastiketta

1prk (200g) maitorahkaa

½dl sokeria

5 liivatelehteä

3rkl vettä

 

Päälle:

400g vadelmia

1dl sokeria

4 liivatelehteä

½dl punaista mehua

 

Sulata rasva ja siirrä odottamaan. Rouhi keksit muruiksi monitoimikoneella tai pakastepussissa kaulimella painaen. Sekoita keksimurut ja rasvasula. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä siihen karamellirouhe ja maitorahka. Mausta seos sokerilla.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna vesitilkka kattilassa. Purista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne veteen. Anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää liivate rahka-karamelliseokseen. Levitä täyte keksipohjalle ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Soseuta sulaneet vadelmat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mausta sokerilla.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna mehu kiehuvaksi kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne mehuun. Anna jäähtyä ja lisää liivateseos vadelmasoseeseen. Kaada vadelmakerros hyytyneen täytteen päälle. Anna seistä jääkaapissa vielä muutaman tunnin ajan, kunnes vadelmakerros on täysin hyytynyt.