Mmmm..niin moneen kertaan testattu ja on kyllä ihanaa, raikasta, samettista...täysi kymppi tälle:) Vähän eri versioita nähnyt mutta mielestäni tämä on paras. Alkuperäisen lähteen luulisin olevan sieltä Fazerin mariannerouhepussin kyljestä ja tämä on kuulemma joltain keskustelupalstalta peräisin. Kunnia sille joka on reseptin kyhännyt.
Pohja:
175g suklaakeksejä (niitä joitain Safari-keksejä olen käyttänyt ja todennut herkullisiksi)
50g voita
Täyte:
100g Mariannekarkkirouhetta
2½ dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
1prk (200g) maitorahkaa
½dl sokeria
5 liivatelehteä
3rkl vettä
Päälle:
400g vadelmia
1dl sokeria
4 liivatelehteä
½dl punaista mehua
Sulata rasva ja siirrä odottamaan. Rouhi keksit muruiksi monitoimikoneella tai pakastepussissa kaulimella painaen. Sekoita keksimurut ja rasvasula. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä siihen karamellirouhe ja maitorahka. Mausta seos sokerilla.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna vesitilkka kattilassa. Purista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne veteen. Anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää liivate rahka-karamelliseokseen. Levitä täyte keksipohjalle ja nosta jääkaappiin hyytymään.
Soseuta sulaneet vadelmat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mausta sokerilla.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna mehu kiehuvaksi kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne mehuun. Anna jäähtyä ja lisää liivateseos vadelmasoseeseen. Kaada vadelmakerros hyytyneen täytteen päälle. Anna seistä jääkaapissa vielä muutaman tunnin ajan, kunnes vadelmakerros on täysin hyytynyt.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.