Tällä kuvalla ei nyt hirveesti ole informaatio...tai muutakaan arvoa, mutta ei ollut kuin kännykkä sillä hetkellä käytettävissä:D Halusin kokeilla näitä valkosuklaaversiona, mutta uskon, että ne on parempia ihan tumma- tai maitosuklaisina (vaikka valkosuklaa lemppariani onkin). Suklaafondantin sisusta pitäisi olla juoksevaa suklaata, mutta en kyllä ymmärrä miten sitä olisi mahdollista saada niin tehtyä, kun suklaamassa sekoitetaan munasokerivaahtoon ja siihen laitetaan vielä vehnäjauhoa...Leivonnaisista tulee toki normaalia paljonkin kosteampia, mutta juoksevaksi tuota sisusta ei voi kyllä hyvällä tahdollakaan sanoa:) Ehkä sitten pidin niitä uunissa muutaman minuutin liian kauan (14min), ne kun vaikuttivat todella raaoilta ulkoapäin. Ihan hyviä nämä ovat, varmasti ihan herkkua maito- tai tummasuklaisina! Vuokina kannattaa käyttää sellaisia vahvoja Amerikan muffinivuokia (Pirkalta), jos keraamisia ei satu löytymään. Resepti Maikkarin sivuilta Mitä tänään syötäisiin -osiosta.

 

n. 10kpl

150 g  taloussuklaata, maitosuklaata tai valkosuklaata
125 g  voita (vähemmän valkosuklaan kanssa)
3  kananmunaa
3  munanvalkuaista
1 dl  sokeria
1 dl  vehnäjauhoja

 

Paloittele suklaa kulhoon ja sulata voin kanssa esim. mikrossa. Sekoita hieman ja tarkkaile, että suklaa ja voi sulavat juuri ja juuri. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat, valkuaiset ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon suklaaseos nostellen. Lisää vehnäjauhot siivilän läpi mahdollisimman vähän sekoittaen. Kaada taikina vuokiin. Jätä noin 1 cm kohoamisvaraa.

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 12 minuuttia (Maikkarin sivujen mukaan paperivuoille vähemmän paistoaikaa). Fondantin suklaan on tarkoitus jäädä sisältä juoksevaksi.

Ripottele pinnalle tomusokeria. Tarjoa esim. vaniljajäätelön ja marjojen kanssa.