Tässä tulee sitten ehdoton suosikkireseptini, valkosuklaan ystävänä olen näihin aivan heikkona:) PARASTA! Ainoa miinus näissä on se, että ne tuntuvat häviävän jonnekin jääkaapin kätköihin...
n.30kpl
250g margariinia
2,5dl fariinisokeria
2tl vaniliinisokeria
1 muna
n. 3/4tl suolaa
2tl leivinjauhetta
5dl vehnäjauhoa
300-350g valkosuklaata
(Lidlissä myytävä Bellaromin suklaa parasta mun mielestä)...ja kyllä, luit oikein;) vähemmänkin voi toki laittaa mutta alkuperäisessä reseptissä oli näin ja minusta se sopii hyvin tällaisiin "kahvilakekseihin"
Voihan sitten käyttää myös tummaa suklaata tai maitosuklaata, tai yhdistellä niitä.
Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Pilko suklaat pienemmiksi paloiksi (koko maun mukaan) ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi, pyörittele palloiksi leivinpaperille ja paina niitä hiukan litteämmiksi. Paista 200C sen verran että keksit näyttävät "kiinteämmiltä". Reseptissä oli n. 10min mutta itse pidän niitä ehkä viitisen minuuttia, koska en pidä niistä ruskeista reunoista mitä niihin muodostuu. Keksit vaikuttavat raaoilta ensin, mutta kun ne antaa RAUHASSA jäähtyä pöydällä, ne jähmettyvät niin, että niitä voi sitten jonkin ajan päästä nostella ilman, että ne murtuvat.
Kovettuneen fariinisokerin voi sitten pehmentää lisäämällä pussiin tilkka vettä ja odottamalla ainakin varmaan seuraavaan päivään. Vesitilkan kanssa mikrossa pehmentämistä en suosittele, ainakin itselläni se ei ole kertaakaan onnistunut, ei kestä kauaakaan olla mikrossa niin se on jo kuin tulivuori ja ihan kosteaa:P
Resepti on otettu joskus joltain keskustelualueelta eli sen kummemmin en osaa lähdettä sanoa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.