Joskus yläasteen kotitaloustunnilla muistaakseni näitä tein ja mmm...
Resepti otettu joskus Ruokamaailman sivuilta (n. 16kpl), pitää tässä piakkoin tätä reseptiä uudelleen kokeilla.
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1/2dl perunajauhoja
1/2dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
100g taloussuklaata
170g vaniljatuorejuustoa
125g aprikoosisosetta
100g valkosuklaata
10g margariinia
Vatkaa kananmuna ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa 5-7min. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Sulata paloiteltu taloussuklaa mikrossa ja sekoita siihen tuorejuusto ja aprikoosisose. Levitä täyte torttupohjalle ja leikkaa levy keskeltä kahtia. Kääri puolikkaat levyt rullaksi molemmilta reunoilta keskustaa kohden niin, että päädystä katsottuna rullista muodostuu sydän. Leikkaa tortusta n. parin sentin viipaleita ja aseta viipaleet tasainen puoli pöytää vasten. Sulata valkosuklaa mikrossa ja sekoita siihen margariini. Kuorruta palat suklaaseoksella. Anna vetäytyä viileässä n. puoli tuntia ennen tarjoilua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.