Joo ja tulihan siitä, fantastisen upeen herkullinen makuelämys!:) (Varsinkin näin rommirusinan ystävänä) Kuvankin sain nopeasti napattua nyt paremman kameran avulla, ei näytä kyllä läheskään niin hyvältä miltä maistuu:D Resepti tosiaan hieman muokattuna Maikkarin Koti ja makuja -osiosta ja sinne se oli tullut Voisilmäpeliä-blogin pitäjältä, kiitos tästä reseptistä sinne!

 

1 ½ dl rusinoita
1 dl tummaa rommia


150 g Digestive-keksejä tai esim. Safari-keksejä
75 g margariinia


4 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
2 dl vispikermaa
2 rkl kiehuvaa vettä (tai rommia)

 

Laita rusinat maustumaan rommiin jo mielellään edellisenä iltana tai alkuperäisen reseptin mukaan ainakin 5 tuntia ennen kakun tekoa. Itse annoin olla 7 tuntia, ja vaikka kakusta tulikin herkullista niin rommin maku olisi saanut tulla vanhemminkin esille, eli yön yli kannattaa antaa maustua!

Hienonna keksit yleiskoneessa tai käsivoimin. Sulata voi ja sekoita keksien kanssa. Painele voi-keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ainakin 5 minuutiksi. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri pehmeäksi ja sileäksi. Lisää joukkoon rommirusinat. Vatkaa toisessa astiassa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.

Puristele liivatelehdistä vesi pois. Laita kippoon 2 rkl kiehuvaa vettä (tai rommia) sekä liivatelehdet ja sekoita kunnes liivatteet ovat liuenneet nesteeseen. Kaada ohuena nauhana tuorejuustoseoksen sekaan ja sekoita huolellisesti. Lisää joukkoon kermavaahto, sekoita hyvin.

Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa kelmulla peitettynä ainakin 4 tuntia.

Kakku on parhaimmillaan, jos teet sen reilusti etukäteen, vaikka jo edellisenä iltana.