Aivan tajuttoman herkullista! :) Alkuperäinen resepti täältä: http://keittokirja.kasvikset.fi/WebRoot/1035464/X_Reseptisivu.aspx?id=1078831 tosin pienensin ohjetta hiukan. Nytkin sorbettia tuli varmaan 2 litraa.

 

1,6 dl vettä

1,6 dl sokeria
0,4 l mustaherukoita
0,4 l vadelmia
(1,5 rkl marjalikööriä)
2 valkuaista

 

Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi. Keitä välillä sekoitellen noin 5 minuuttia.

Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella ja vadelmat puristamalla ne siivilän läpi mustaherukoiden sekaan. Jos vadelmien siemenet eivät haittaa, voit soseuttaa ne mustaherukoiden kanssa yhtä aikaa.

Sekoita sokeriliemi ja marjasose keskenään ja mausta halutessasi liköörillä. Vatkaa valkuaiset kevyesti vaahdoksi ja sekoita hieman jäähtyneen marjasoseen joukkoon.

Kaada seos pyöreäpohjaiseen kannelliseen kulhoon ja laita pakastimeen noin puoleksi tunniksi. Ota seos pois pakastimesta ja vatkaa sitä voimakkaasti sähkövatkaimella. Laita takaisin pakastimeen. Toista vatkaaminen 3–4 kertaa, kunnes jätät sorbetin jäätymään loppuun. (Jäätelökoneella sama asia: Kaada seos jäätelökoneeseen ja valmista koneen ohjeen mukaan sorbetiksi. Jos et nauti sorbettia heti, laita se pakastusrasiaan. )