Aivan loistavia, kuten taikinakin jo lupasi :) Tuorejuusto tekee näistä ihanan pehmeitä ja mehukkaita. Resepti peräisin Suussa sulava Suklaa -kirjasta, jota muuntelin hieman sekä vahingossa että ihan tarkoituksella...:) Lisäsin taikinaan rusinoita ja hasselpähkinöitä, jotka toivat leivoksiin lisäpotkua ja muutakin makua.
n. 24 palaa
150g pehmeää margariinia/voita
150g tummaa suklaata
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
4tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 keltuainen
1rkl perunajauhoja
rusinoita
hasselpähkinöitä
75g kurpitsansiemeniä hakattuina (itse en lisännyt)
Sulata 110g margariinia ja suklaa miedolla lämmöllä esim. mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä. Sekoita vatkaimella 3 kananmunaa, 1 ½dl sokeria, 2tl vaniljasokeria ja suola, lisää suklaavoi ja vehnäjauhot ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi rusinat ja hasselpähkinät (maun mukaan) puolitettuina taikinaan ja sekoita (ei vatkainta käyttäen).
Vuoraa leivinpaperilla tai voitele 24cm x 24cm reunallinen vuoka. Levitä reilusti puolet (ehkä jopa 3/4) taikinasta vuokaan ja tasoita pinta.
Sekoita tuorejuusto ja loppu margariini notkeaksi vaahdoksi. Lisää 1rkl sokeria, 2tl vaniljasokeria, kananmuna ja keltuainen sekä perunajauhot. Lisää kurpitsansiemenrouhe, jos sitä lisäät. Levitä tuorejuustoseos taikinan päälle, tasoita pinta ja jaa sen päälle loput taikinasta nokareina kahden teelusikan avulla.
Paista 170 -asteisessa uunissa (kiertoilma 150C) 25 minuuttia ja anna jäähtyä ritilän päällä. Leikkaa 24 osaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.