Yhdessä vaiheessa tein hirveästi makeisia ja konvehteja, nyt se on vain jäänyt vähän taka-alalle, kun niissä on aikas kova homma. Yhtenä haaveena minulla on ollutkin sellainen pieni suklaapuoti, jossa näitä makeisia sitten valmistaisin ja myisin:) Ainahan sitä haaveilla voi...

Nämä valkosuklaatryffelit (resepti Ruokasuosikit: suklaa -kirjasta) ovat aivan taivaallisia ja muutenkin tällaiset omatekoiset makeiset ovat ihana lahjaidea, jota on kiva valmistaa, koko sydämellä mukana.

Kuvaa tulee varmaankin myöhemmin.

 

n.12kpl

2rkl suolatonta(!) voita

5rkl kuohukermaa

225g valkosuklaata

(1rkl appelsiinilikööriä)

 

Päälle:

100g valkosuklaata

ja lopuksi ripaus rakkautta;)

 

Vuoraa hyvin malata vuoka leivinpaperilla.

Kiehauta voi ja kerma pienessä kasarissa hitaasti jatkuvasti hämmentäen. Keitä minuutin ajan ja nosta liedeltä.

Murra suklaa paloiksi ja lisää kasariin. Sulata koko ajan hämmentäen. Sekoita likööri joukkoon (jos käytät sitä). Kaada vuokaan ja nosta kahdeksi tunniksi jääkaappiin.

Päällyste: Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kasta pallot sulaan suklaaseen ja valuta ylimääräinen suklaa takaisin kulhoon. Laita tryffelit leivinpaperille ja vedä niihin kuvioita haarukalla. Anna kovettua.