Epäilemättä paras piirakka, jota olen koskaan maistanut! Ohje hieman muunneltuna Kotikokin sivuilta (http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/21377/Raparperi-rahkapiirakka/ ja tässä se on suunnilleen puolitettuna (alkuperäinen ohje olisi ollut uuninpellillinen). Piirakka on aika makea, joten ainakin täytteestä voisi varmaan hiukan vähentää sokerin määrää halutessaan.
6 dl vehnäjauhoja
2 1/4dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
1,5tl ruokasoodaa
185g margariinia
1 kananmuna
1,5dl piimää
Täyte:
Raparperia (reilusti)
1 1/4dl sokeria
375g maitorahkaa
1 kananmuna
1,5tl vaniliinisokeria
0,25dl sitruunan mehua
Sekoita kuivat aineet. Sulata rasva ja lisää joukkoon. Jaa taikina kahteen osaan. Toiseen puoleen lisää munat ja piimä. Kaada tämä puolisko voideltuun ja jauhotettuun (mannasuurimoita/korppujauhoa) vuokaan. Pilko raparperit ja levitä pohjan päälle. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle. Lopuksi laita vielä toinen puolikas pohjataikinasta tämän päälle. Laita piirakka 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi (riippuen piirakan paksuudesta).
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.