Ehkä tässä olisikin ollut kuvaavampaa kuvata vain muruja tuolla lautasella...niin herkullista tämä on!! Ihanan pehmeä ja kermainen täyte eikä kuorikaan ole sellainen piirakkamaisen rapea. Resepti peräisin täältä, tosin hieman muokkailtuna tein (200g savuporoa olisi ollut aivan liikaa, 100g:kin on jo aika vahva, joten laitoin tilalle enemmän sientä, ja mausteista laitoin vain mustapippuria):
http://www.paliskunnat.fi/pororeseptit/Pikkulampimat/juustopiirakka.htm
Pohja
2dl vehnäjauhoa
100g voita
2rkl vettä
Täyte
50 g purjoa
1 porkkana
90-100g savupororouhetta
120g metsäsienisäilykettä
Mustapippurirouhetta
Aurajuustoa
Juustoraastetta
2 kananmunaa
2dl kermaa
Nypi jauhot ja rasva ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi nopeasti sekoittaen.Painele taikina voidellun (helpompi vuorata leivinpaperilla) piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Vuoan halkaisija n. 20 cm.
Leikkele porkkana ja purjo pieniksi suikaleiksi ja freesaa kevyesti (pyöräytä pannulla pienessä määrässä öljyä, kunnes pehemenevät hiukan). Sekoita joukkoon savupororouhe ja metsäsienet silputtuna ja mausta. Levitä täyte pohjataikinan päälle.
Ripottele pinnalle aurajuustoa ja juustoraastetta. Sekoita keskenään munat ja kerma ja kaada lopuksi täytteen päälle. Paista 200°C lämmössä n.20 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.